Mads Kryger skal kæmpe om guld til Danmark ved WorldSkills

Mads Kryger fra Bil & Co skal sammen med 19 andre unge fagatleter på det danske Skillslandshold - herunder fire fra autobranchen - kæmpe om medaljer til WorldSkills 2024 i Lyon 10.-15. september.

WorldSkills foregår i Eurexpo Lyon. Konkurrencedagene løber fra 11.-14. september, og vinderne kåres ved afslutningsceremonien om aftenen den 15. september. Foto: Lasse Skov / SkillsDenmark

 

20 dygtige unge håndværkere stiller op i 18 forskellige fag for Danmark ved WorldSkills 2024 den 10.-15. september. WorldSkills er verdensmesterskabet for unge faglærte, som afholdes hvert andet år.

Navn:  Mads Kryger
Fag: Karosseritekniker
Skole: College 360 i Silkeborg
Arbejdsplads:  Bil & Co i Aabenraa

– Det er helt vildt at skulle afsted og være på Skillslandsholdet – det bliver en kæmpe oplevelse, og jeg glæder mig så meget til at se det store set-up. Det er også fedt at være en del af et landshold, og på samlingerne får vi vigtig info og lærer hinanden at kende, det er super.
Min læreplads bakker 110 % op om, at jeg skal af sted, og jeg træner hver dag på arbejdet med de lidt større og sværere opgaver. Lige op til vi skal af sted, skal jeg på træningsophold på skolen, hvor vi skal øve nogle særlige ting. 
Jeg er bedst til at svejse og til at rette buler op, og drømmer selvfølgelig om en førsteplads, siger Mads Kryger. (Kilde: Skillsdanmark)

– Vi er megastolte over at sende det danske Skillslandshold til WorldSkills. De unge er superdygtige, og har trænet og forberedt sig som topidrætsfolk op til en international konkurrence. Skillslandsholdet er fantastiske rollemodeller, der viser, vi har en stor gruppe unge med ambitioner og talent, der gerne vil udvikle sig selv og deres fag. Vi ved, konkurrencerne bliver hårde til WorldSkills, men de unge danske håndværkere er klar til at vise, hvad de kan. Vi hepper på dem, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Skillslandsholdet er stedet, hvor ambitiøse unge kan udvikle deres faglighed og deltage i internationale konkurrencer, men SkillsDenmark håber også, at landsholdet kan være med til at vise andre unge, hvor langt man kan komme som faglært.

– De unge på Skillslandsholdet er toppen af den danske talentmasse i en lang række fag. Det er fantastisk at følge dem – og mange fra landsholdet er med til at starte vigtige virksomheder og udvikle brancherne senere i livet. De fortjener al den positive opmærksomhed, de kan få, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen. (Kilde: Motormagasinet)

Om Skills

WorldSkills 2024 -WorldSkills er verdensmesterskabet for unge faglærte, der afholdes hvert andet år -Den 47. WorldSkills konkurrence afholdes i Lyon i Frankrig den 10.-15. september.-Åbningsceremonien finder sted den 10. september på LDLC Arena, der er Lyons største venue.-Konkurrencerne varer fire dage, fra den 11.-1 4. september og foregår i Eurexpo Lyon.-Afslutningsceremonien med medaljeoverrækkelser finder sted den 15. september på Groupama Stadium, der er OL stadium og Frankrigs 3. største.Læs mere på www.worldskills2024.com